Hiphop

groningen-ongetemd-0030-nggid03111-ngg0dyn-600x600x100-00f0w010c010r110f110r010t010

De roots van Joost zijn kunstenaarsschap liggen in de Hiphop. Jarenlang was Joost actief in de Nederlandstalige Hiphopscene onder het alias Neo. Hij bracht in 2001 samen met Oscar X zijn eerste EP uit genaamd ‘Rapiconen’. In hetzelfde jaar vormde hij met zijn jongere broer Maarten (alias Manu) het rapduo Neo en Manu. Met Manu bracht hij in 2004 de plaat ‘Verwarring’ uit.  Het duo bouwde gestaag een fikse live-reputatie op in het underground circuit. In 2006 tourde het tweetal samen met o.a. Blaxtar en Typhoon door heel Nederland en deden daarbij Paradiso, De Melkweg, Parkpop en Lowlands aan. In 2008 stond Joost samen met Manu in de finale van de Grote Prijs, waarin ze tweede werden. Vanaf 2006 werd Joost ook actief als producent. Hij produceerde o.a. voor Blaxtar en uiteraard voor zijn broer Manu.


Discografie:

Rapiconen (EP, met Oscar X, 2001)
Gouda Spoort Nie (met Greg, 2003)
Verwarring (met Manu, 2004)
Goudse Snippers (met Greg, 2004)
Eurrrbanium (met Greg en Oso, 2006)
Kleurplaat (met Royal, 2008)
De Vloek op de Overvloed (Met Manu, 2008)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s